Ресторант Асеневци

Велико Търново

БългарскиБългарски EnglishEnglish
Онлайн резервация
Защо е полезна употребата на суши?

Суши води своето съществуване още от 4 век пр. н.е. Японците консервирали сурова риба, като са я поставяли в ориз. По този начин ферментационните процеси протичали по естествен път и запазвали вкусовите качества на месото.

Според японски учени, една от причините японците да имат най-малко сърдечни заболявания и да са народът с най-малко наднормено тегло на глава от населението, е консумацията на суши.

Самата комбинация от ориз, сурова риба, водорасли, уасаби и джиндифил, съдържа минимален брой мазнини. Но да разгледаме съставките поотделно:

- Сурова риба: Чудесен източник на омега 3 мастни киселини. Те от своя страна подобряват обмяната на веществата, забързват метаболизма и предпазват от сърдечно -съдови заболявания.

-Ориз: Един от основните бавни въглехидрати, който дава енергия на организма. Усвоява се по-бавно и това е причината да не се превръща в мастна тъкан.

-Уасаби: Аналогът на горчица в японската кухня. Освен, че прочиства устната кухина и непцето, редовната му употреба спомага за предотвратяването на някои форми на рак.

-Морски водорасли:  Азиатците консумират водорасли от векове. Водораслите са с високо съдържание на йод, който е полезен за щитовидната жлеза. Морските водорасли съдържат и богато количество на мед, желязо, калций.

-Джинджифил: Употребява се в кулинарията и медицината от векове. Полезен корен, който освен, че има уникален аромат, помага при настинки и вируси. Честата му употреба създава силен имунитет в организма. Джинджифилът спомага и за по-добро храносмилане.