Ресторант Асеневци

Велико Търново

БългарскиБългарски EnglishEnglish
Онлайн резервация
Ексклузивно предложение на изба "Братя Минкови"

Вино Братя Минкови Резерва CUVE

Интензивен и комплексен нос с аромати на сладък червен пипер, червени костилкови плодове и нежна минералност. Средно тяло с добра структура, добър баланс и мощни, но нежни танини. Във вкуса виното ни разкрива многопластово усещане за червени горски плодове, сладък червен пипер и сладка пикантност. Финалът е дълъг, плодов и оставя усещане за сладка вишна. Купаж от Каберне Совиньон, Мерло и Сира.

Рейтинг: 89/100

Подходяща храна: Телешки стек на барбекю


100% Каберне Совиньон

Гроздето за Minkov Brothers Cabernet sauvignon Reserva е от собствен лозов масив на 15 годишна възраст с изключително контролиран добив на декар ( не повече от 600кг/дка). 

Отлежава 14 м в специално подбрани френски дъбови бъчви.

Minkov Brothers Reserva е вино, което се прави не на всяка цена, а само с изключителни реколти за даден сорт. Определено 2013 година беше една от изключителните за Каберен Совиньон в България.

Виното притежава плътен тъмно червен пурпурен цвят.  На нос е изключително съблазнителен, комплексен и хармоничен с добре изразени нотки на черни череши, зряло сурово месо, мастило и асфалт.

Плътно с добра структура тяло, меки, копринено гладки танини добре интегрирани и хармонични. Дълъг, запомнящ се послевкус.

Вино с добър потенциал за отлежаване.

Рейтинг: 90/100